Zanimljivosti

Najbolji šporki makaruli u Prota!

Na dan Ultima od karnevala u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika održan je tradicionalni “Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula” na kojem je pobjedu odnijela ekipa restorana Proto.

Ove godine sudjelovalo je sedam ugostitelja: hoteli Valamar Lacroma i Excelsior, te restorani Ragusa 2, Klarisa, Rozarij, Poklisar i Proto.

Ugostitelji su svoj pjat ukusnih šporkih makarula okupljenim građanima u Luži nudili po cijeni od deset kuna, a čisti prihod od prodaje i ove godine bit će uplaćen u humanitarne svrhe, točnije Udruzi za zaštitu djece i mladih od zlostavljanja i zanemarivanja Feniks iz Dubrovnika.

Stručni žiri, koji je šporke makarule sedam ekipa ocjenjivao prema najboljem izgledu, okusu i mirisu ovog tradicionalnog dubrovačkog jela, i ove godine je bio u jakom sastavu.

U žiriju su tako bili pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milan Perić, predsjednik Udruge kuhara Dubrovačko-neretvanske županije i kulinarski akademik Božo Lučić, gastronomski stručnjak i vitez kulinarstva Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija Josip Žuvela, dugogodišnji turistički djelatnik i predsjednik Udruge za očuvanje dubrovačkog turizma “Dubrovački izlog” Lukša Lucianović te šef kuhinje hotela Excelsior i konavoski “pjesnik u kuhinji” Petar Obad.

Nakon zahtjevnog, ali i slasnog zadatka kušanja svih vrsta šporkih makarula, stručni žiri donio je odluku kako je najbolje šporke makarule spravila ekipa restorana Proto.

Sigurno je da su svi sudionici i posjetitelji maškaranog kompeticijuna kući otišli – siti i zadovoljni.

Pročitajte još

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

DRUŽENJE I USPOMENE Nekadašnji učenici OŠ Nikica Franić proslavili 50. godina od završetka škole

Dulist

‘ZAREDALO IH SE NEKOLIKO’ Šijun na moru ‘uhvaćen’ iz Postranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija