Sport

Najbolji europski i svjetski boćari u Dubrovniku!

Najbolji europski i svjetski boćari u Dubrovniku!

Dubrovački boćarski savez u suradnji s Boćarskim savezom Dubrovačko – neretvanske županije i uz potporu grada Dubrovnika u nedjelju, 16. lipnja, s početkom u 11 sati ispred Kneževog dvora organizira prezentaciju boćarskih disciplina – precizno i brzinsko izbijanje. Jedinstveni sportski događaj okupit će najbolje europske i svjetske boćare iz Italije, Francuske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske. Nastupit će šest boćara u brzinskom i sedam boćara u preciznom izbijanju. Podlogu (30 x 6 m) za ovu priliku poslala je Svjetska boćarska federacija sa sjedištem u Parizu i ostat će kao donacija Hrvatskom boćarskom savezu.

Od domaćih boćara u disciplini brzinsko izbijanje sudjeluje Luka Gašpar iz Ploča koji je dvostruki svjetski juniorski doprvak, a u disciplini precizno izbijanje – Maro Bajo (BK Komolac), Ivo Butrica (BK Rijeka) i kadetski reprezentativac Hrvatske Stijepo Batinić (BK Gromača).

Na nedjeljnu prezentaciju boćanja u Dubrovnik dolazi i predsjednik Svjetske boćarske federacije Francuz Frederic Ruis te generalni tajnik Udruženja svjetskih konfederacija boćarskog sporta Cristophe Levaillant, također iz Francuske. Svoj su dolazak potvrdili i čelnici Hrvatskog boćarskog saveza, predsjednik Tomislav Ćurko, dopredsjednik Denis Peršić i glavna tajnica Lukrecija Zanki.

-Pozivamo sve građane grada Dubrovnika da prisustvom uveličaju ovaj jedinstveni boćarski događaj na istom onom mjestu na kojemu su svojevremeno teniski meč odigrali Goran Ivanišević i John McEnroe odaslavši sliku našeg grada u cijeli svijet – pročuju iz Dubrovačkog boćarskog saveza.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist