DuList IN

NAJAVLJEN FESTIVAL ‘ANA U GRADU’ Sav prihod ide za Maru Maltarić

NAJAVLJEN FESTIVAL 'ANA U GRADU' Sav prihod ide za Maru Maltarić

Kratkim ali efektnim filmom koji je dao presjek protekle četiri godine Aninog rada vezanog uz Dubrovnik te zabilježio kako lijepe glazbene trenutke, tako i najavu za ovogodišnji festival ‘Ana u Gradu’, započela je u srijedu ujutro konferencija za medije povodom ovog festivala u hotelu Rixos Libertas.

Autorski projekt Ane Rucner započeo je 2010. godine, a sama glazbenica predstavila je medijima što publiku očekuje nekoliko dana ovog lipnja.

– Nevjerojatno je, uskoro će peta! Ponosni smo što smo došli do ove obljetnice, da možemo napraviti pet krasnih koncerata u lipanjskom vikendu. Započet ćemo Festival prekrasnim koncertom u Parku Orsula 18. lipnja, koncertom koji nažalost nije bio ostvaren prošle godine radi lošeg vremena. ‘World Classic Croatian Beauties’ će kroz jednu večer predstaviti sve što sam kroz godine napravila za Hrvatsku, to će biti jedna moderna izvedba na električnom violončelu uz sinkronizaciju filmova o Lijepoj našoj – istaknula je Ana za početak.

Drugi dan, za vikend stižu Anini gosti, kako ih je najavila, sjajni mladi glazbenici koji su oduševljeno prihvatili dolazak u Dubrovnik – Britanac Oliver Poole, pijanist koji će održati recital skladbi u Palači Sponza, te dvojica Talijana, Mario Stefano i Luca Lucini, gitarist i bandoneonist, koji će izvesti zanimljiv tango program.

Oliver se uživo javio i pozdravio Dubrovnik putem Skypea, dok su se Mario i Luca snimili i najavili koncert, a svi su istaknuli kako im je neizmjerno drago sudjelovati u ovakvom projektu.

Posljednji dan Festivala, 21. lipnja,  koji je ujedno i svjetski Dan glazbe, obilježit će i najprepoznatljiviji koncert festivala – ‘Pozdrav ljetu’ –  besplatan koncert u 5.00 sati ujutro u amfiteatru Excelsa nekretnina, ovu godinu pak  posebno važan za Anu budući da će na tom koncertu nastupiti sa svojom majkom, Snježanom Rucner. Navečer će se održati koncert u Kazalištu Marina Držića, na kojem će uz Anu nastupiti i Mostarski simfoničari i ritam sekcija s buzuki i saz instrumentima. Održat će se bogat repertoar filmske glazbe, najpoznatijih svjetskih filmskih hitova.

Kao i svake, i ove godine ‘Ana u Gradu’ ima humanitarnu notu.

– Nastojimo uvijek nekome pomoći o od ulaznica. Ove će se godine sav prihod od prodanih ulaznica donirati Mari Maltarić, oboljeloj djevojci kojoj podršku pruža cijeli Dubrovnik – kazala je Ana.

Tim povodom, na konferenciji je sudjelovao i Vlaho Kmetović, Marin prijatelj i jedan od inicijatora akcije za pomoć svojoj prijateljici, koji se zahvalio Aninom timu.

Od srca želim zahvaliti Ani, njezinoj ekipi i svim glazbenicima koji su odmah prihvatili sudjelovanje u pomoći Mari, u ime svih nas. Hvala što si nas kontaktirala, vjerujem da je to zato, između ostalog, što i Mare svira violinu! – kazao je Vlaho te pozvao građane da sudjeluju na barem jednom od koncerata za pomoć Mari. Također je otkrio i jedno obećanje:

– Najavio bih event za 2016. godinu, 21. lipnja – koncert Ane Rucner zajedno s Marom Maltarić! – zaključio je Vlaho te zahvalio i svima ostalim koji podupiru Maru od samog početka akcije.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist