Hrvatska

NAJAVE ZA 2019. Ministar Štromar kreće u borbu protiv iznajmljivanja POS-ovih stanova

U prvom tromjesečju 2019. godine kreću izmjene zakona, najavio je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, a one će se prvenstveno ticati POS-ovih stanova, odnosno njihove zlouporabe.

Naime, već i ptice na grani znaju kako je društveno poticana stanogradnja polako postala sinonim za stanove koji se ‘rentaju’, a ta boljka nije zaobišla niti Dubrovnik.

Po modelu POS-a je dosad izgrađeno 8000 stanova, a planira se izgraditi još 1000 stanova do kraja mandata sadašnje Vlade, istaknuo je ministar za Slobodnu Dalmaciju.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama kontrolirat će koriste li se POS-ovi stanovi za iznajmljivanje ili prodaju, a ministar vjeruje kako će i građani sami prijavljivati zlouporabu.

– Siguran sam da ćemo takvima stati na kraj, a pozitivni utjecaji POS-a i danas su izvanredni – rekao je ministar, a više o ideju čitajte ovdje.

Pročitajte još

OPASNI PO ZDRAVLJE Od početka godine s polica trgovina povučeno 47 proizvoda

Dulist

UPUTE MINISTARSTVA Čak 992 škole žele produljenje nastavne godine

Dulist

NEIZVJESNA UTRKA ZA PANTOVČAK Tri kandidata borit će se za svaki glas

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija