Kultura

NAGRADNA IGRA S DuListom na ‘Dušu od krumpira’!

DuList i Kazalište Marina Držića dijele čitateljima 2 nagradne karte za izvedbu predstave ‘Duša od krumpira’, koja je po rasporedu 15. siječnja u 20 sati na repertoaru KMD-a.

‘Duša od krumpira’ igra 15. i 16. siječnja u Kazalištu Marina Držića. Tekst Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića premijerno je izveden prije blagdana, a predstava je rađena kroz poseban teatarski ključ u kojemu je redatelj vjerno prenjeo sve slike iz romana.

Čitava Jarkova trilogija je signifikantna za Grad i njegovu književnost, roman je napravljen iz jedne vrste intertekstualnog čitanja, pa čak i intermedijalnog čitanja, generacijski se prepoznaju Danilo Kiš, Davidović, Krleža, Buonarotti, Vojnović pa sve do niza povijesnih i biografskih spisa. “Duša od krumpira” je esej o povijesti Dubrovnika.

Igraju: Romano Nikolić, Frane Perišin, Glorija Šoletić, Nika Burđelez, Hrvoje Sebastijan, Branimir Vidić, Edi Jertec, Mirej Stanić, Izmira Brautović, Nina Hladilo i Zdeslav Čotić.

Rezervacije ulaznica: 321 088 i mail: kmd.blagajna@gmail.com

Pročitajte još

KONCERT NAKON DESET GODINA Švedski zbor Romeo i Julija nagrađen velikim pljeskom!

Dulist

U Zavičajnom muzeju strani studenti restauriraju konavosku kulturnu baštinu

Dulist

Renomirani švedski zbor Romeo i Julija u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija