Kultura

Nagrađivani gitarist Mak Grgić i DSO pripremaju zanimljiv koncert!

Nagrađivani gitarist Mak Grgić i DSO pripremaju zanimljiv koncert!

Mak Grgić proglašen je ‘maštovitim, nadarenim i ekspresivnim’ gitaristom od strane New York Timesa kao i ,’gitaristom na kojeg treba obratiti pažnju’ prema Washington Postu.

Ovaj talentirani gitarist nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom danas na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik. Orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, glazbeni direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto koji ravna koncertima diljem svijeta i trenutno obnaša funkciju glavnog dirigenta Bečke dvorske kapele. Početak koncerta je u 21 sat.

Mak Grgić rođen je u Ljubljani, studirao gitaru u Zagrebu kod Ante Čaglja na Glazbenom učilištu ‘Elly Bašić’, a diplomirao je u klasi Alvara Pierrija na Sveučilištu za glazbu i izvođačke umjetnosti u Beču. Nedavno je završio doktorski studi na Sveučilištu Južne Kalifornije ‘Thornton School of Music’ kao student Williema Kanengisera i Skotta Tennanta iz Los Angeles gitarskog kvarteta. Trenutno radi na Univerzitetu ‘Mount St. Mary’ u Los Angelesu, a ujedno je umjetnički direktor interdisciplinarnog umjetničkog festivala − M.A.R.S. i Zagreb Guitar Festivala.

Dubrovačka publika imat će priliku čuti gitarista u Koncertu za gitaru i orkestar Đela Jusića, dok će u drugom dijelu koncerta orkestar izvesti Simfoniju br. 3 u D duru ‘Poljsku’ P.I. Čajkovskog.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncert. a na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist