Aktualno

Nagrađeni najljubazniji vozači u prometu

Nagrađeni najljubazniji vozači u prometu

Na Svjetski dan kulturnih raznolikosti, dijaloga i razvoja, u četvrtak u Postaji prometne policije Dubrovnik upriličena je dodjela zahvalnica i prigodnih darova najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Špela Longyka Meszaroš, Karlo Kobilić i Darijo Mišković.

Projekt „Dan ljubaznosti u prometu“ ova Policijska uprava provodi već treću godinu zaredom, a akcija se provela 12. svibnja, kada se od vozača očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu.

U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Dubrovnik Joško Vuletić ovom prilikom istaknuo je želju da se ovakvim ne represivnim projektima u što većoj mjeri potaknu građani na tolerantnije i kulturnije ponašanje u prometu s krajnjim ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća.

Najljubaznijim vozačima 2020. godine dodijeljene su prigodne zahvalnice i cvijeće.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist