DuList IN

NAGRAĐENI GROMOGLASNIM PLJESKOM Nastup Zagrebačkog kvarteta u Žuljani

NAGRAĐENI GROMOGLASNIM PLJESKOM Nastup Zagrebačkog kvarteta u Žuljani

Zagrebački kvartet, najstariji hrvatski komorni sastav koji ove godine slavi 100 godina postojanja, nastupio je protekle subote u Žuljani ispred crkve Gospe od sedam žalosti u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Stonu.

Tijekom sto godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija,Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi, a današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan. Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records i dr. U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo Vladimir Nazor dodijeljena 2009. godine.

Na programu koncerta u Žuljani bila su djela Sorkočevića, Beethovena i Griga. Oduševljena publika nagradila ih je dugotrajnim pljeskom.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović