Županija

Nagrade za životno djelo dobit će mons. Mile Vidović i don Stanko Lasić

Nagrade za životno djelo dobit će mons. Mile Vidović i don Stanko Lasić

Nagrade Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo ove će godine dobiti dva laureata – mons. dr. sc. Mile Vidović i don Stanko Lasić.

Kako se navodi u obrazloženju odluke, mons. Vidović dao je ogroman doprinos u kulturnom i povijesnom nasljeđu Dubrovačko-neretvanske županije, ali i mnogo šire baveći se proučavanjem crkvene povijesti u Hrvata.

Župnik Župe Velike Gospe u Dubrovniku don Stanko Lasić predložen je zbog profesionalnog obavljanja svoje svećeničke dužnosti, pastoralnog i humanitarnog rada u vrijeme Domovinskog rata, nastavničkog djelovanja, promicanja građanskih i vjerskih sloboda, solidarnosti i tolerancije među ljudima te skrbi o kulturnoj baštini.

Uz Dan Županije 12. svibnja dodijelit će se i nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju Igoru Zidiću, povjesničaru umjetnosti, sportskom društvu Blatski nogometni klub ‘Zmaj’ iz Blata, Viteškom udruženju Kumpanjija Pupnat iz Pupnata i Ligi za borbu protiv raka Dubrovnik. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Miljenku Glasnoviću iz Udruge lađara Neretve i KUD-u Čilipi.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist