Sport

Nagrade Dobudu, Šutalo, automobilistima, Ragusi…

Nagrade Dobudu, Šutalo, automobilistima, Ragusi...

Povodom blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i Dana Županije u Sponzi su jutros dodijeljena priznanja najboljim sportašima i sportašima u 2012. godini.

Najuspješniji sportaš i sportašica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u 2012. godini su vaterpolist VK jug CO Nikša Dobud i judoka JK Dubrovnik Ivana Šutalo. Za najuspješniju momčad izabran je AK Dubrovnik racing, dok je za najuspješniju ekipu u 2012. godini izabrana ŽKK Ragusa.

Najuspješniji trener je bivši trener Juga hrvatske vaterpolske reprezentacije te trenutni izbornik Australije Elvis Fatović, a najuspješniji savez Stolnoteniski savez Dubrovačko-neretvanske županije. Najuspješnija ženska sportska nada u 2012. godini je rukometašica RK Dalmatinke Valentina Blažević, a najuspješnija muška sportska nada judoka JK Konavle Cavtat Pero Tuka.

Nagrada za životno djelo pripala je Maksimu Giljeviću iz Ploča te za iznimno sportsko dostignuće zlatnim Jugovim olimpijcima Andru Bušlji, Nikši Dobudu i Maru Jokoviću.

– U današnje vrijeme kad u sportu ima sve više privatnog, a sve manje javnog interesa, kad u sportu ima sve više nekih menadžera sumnjive kvalitete i sve se pretvara u biznis, mi se sve više trudimo i nastojimo naglasak djelovanja staviti na rad s mladim kategorijama jer je to garancija razvoja sporta kao društvenog interesa – izjavio je tom prilikom predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije Branko Bazdan.
 
 

Riječ laurata

– Drago mi je da sam nakon 50 godina rada, pred kraj života i sportske karijere dobio ovako značajno priznanje. Sretan sam zbog toga – Maksim Giljević, dobitnik Nagrade za životno djelo.

– Kad mi je danas uručena nagrada prisjetio sam se s radošću svega lijepog što se događalo u 2012. godini, posebno na Olimpijskim igrama. Zahvaljujem svim suigračima i trenerima. Obje nagrade jednako su mi drage, ali moram reći da bi bilo zasluženo da je nagradu osvojio bilo tko od mojih suigrača koji je u Londonu osvojio zlato – Nikša Dobud, najbolji sportaš Dubrovačko-neretvanske županije u 2012. godini i dobitnik Nagrade za iznimno sportsko dostignuće.

– Izgleda da se stvari konačno slažu na svoje mjesto. 2009. godine dobila sam nagradu za sportsku nadu, a ove godine je to sasvim drukčije. Ovo je fenomenalan osjećaj koji se ne može opisati riječima. Napokon se moj trud i rad isplatio – Ivana Šutalo, najbolja sportašica Dubrovačko-neretvanske županije u 2012. godini.

– Ovo je rezultat našeg svakidašnjeg rada i priznanje našeg cijelosezonskog rada. Ove sezone imamo još bolje rezultate. Prošle godine smo se kvalificirale u prvu ligu, a ove godine smo uspjele ostati u ligi, što je ogroman rezultat za nas. Idemo skalin po skalin. Imamo jako mladu ekipu, sve su cure uglavnom srednjoškolke, uz trening imaju i druge obveze, ponajprije u školi. Od srca im čestitam na uloženom trudu da stignu izvršiti sve obveze. Pravi je izazov igrati s tim mladim curama i drgao mi je da sam se uklopila u tako mladu ekipu – Ivona Matić, košarkašica ŽKK Raguse, najbolje ekipe u 2012. godini.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist