Županija

NAGRADA ZLATNI CVIJET Članice žirija: U Cavtatu se svi prema gostima odnose s ljubavlju

NAGRADA ZLATNI CVIJET Članice žirija: U Cavtatu se svi prema gostima odnose s ljubavlju

Impresionirane smo Cavtatom! – rekle su Lorna Mcilroy iz Kanade i Andrea Bocsi iz Mađarske, članice žirija međunarodnog izbora ‘Međunarodni Zlatni cvijet 2019.’ čiji je finalist ove godine i Cavtat, kao jedini hrvatski predstavnik. One su, naime, bile u dvodnevnom obilasku Cavtata i Konavala, a na konferenciji za medije ovog četvrtka u Konavoskim dvorima podijelile su svoje dojmove.

U svom prvom posjetu ovom dijelu Hrvatske, članica žirija Lorna Mcilroy istaknula je kako je iznenađena ogromnom željom i strašću kojom stanovnici Cavtata rade svoje poslove.

Cavtat je ove godine jedini hrvatski predstavnik u izboru za međunarodni zlatni cvijet, prošao je prvi kvalifikacijski krug te postao jedan od međunarodnih finalista ovog natjecanja

-Strastveni su po pitanju hrane, povijesti, kulturne baštine, prirode, okoliša… Sve je to prisutno kod javnosti, ali i kod vladajućih osoba. U sve ulažu svoje srce, tako i u odnos s turistima. Zaista me sve impresioniralo – rekla je Mcilroy. Andrea Bocsi već je prije 15 godina posjetila Cavtat, ali kao turistkinja.

-Vrativši se nakon toliko godina, shvatila sam kako se dosta toga promijenilo u društvu. Shvatila sam i da Cavtat nije samo more, sunce i pijesak, već nudi predivne druge mogućnosti turistima. Lokalna vladajuća struktura ulaže puno snage za realiziranje istih. Sad mogu vidjeti kako je ovo i lijepo okruženje za djecu gdje mogu učiti, igrati se… – istaknula je Bocsi.

Cavtat i općina Konavle su temeljem kandidature istaknute od strane Krajobrazne Ekološke Asocijacije Hrvatske (KEA). Priznanje se dodjeljuje u dvije kategorije – gradovi i manja mjesta, i to za uređenost i kvalitetu života u destinaciji, za komunalnu opremljenost, za brigu o mladima i skrbi o starijima, stanje infrastrukture, brigu o naslijeđu i kulturnoj baštini. S informacijama o nagradi upoznao je sve prisutne Frano Herendija, direktor Turističke zajednice Konavle.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić rekao je da je veliko priznanje sama kandidatura.

-Nadamo se da ćemo polučiti uspjeh. Priznanje je ovo za sve što smo napravili u posljednjih nekoliko godina u Cavtatu, a što je vama svima vidljivo. Od samog ulaza u Cavtat, infrastrukturnih rješenja do hortikulturnog uređenja – rekao je Lasić i podsjetio je kako je Cavtat ove godine ušao i na popis Top 10 europskih destinacija.

Međunarodni zlatni cvijet 2019. nagrada je koju provodi organizacija ‘Communities in Bloom’ sa sjedištem u Kanadi.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist