Natrag
20.4.2019 04:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nagrada Orlando Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu

25.8.2014 @ 23:44 Ana Prohaska Kultura
11;11

Podijelite:

Neva Rošić dobitnica je Nagrade Orlando u kategoriji drame kao Giulettina dadilja, a Hrvatski barokni ansambl u kategoriji glazbe.
– Budući da sam na Igrama provela pola stoljeća, uzimam si za pravo da poput dadilje ovom festivalu poželim dobro, sreću, mir, ali s drugačijim rezultatom. Rezultatom uspjeha, trajnog, potpunog i umjetničkog u svakom pogledu – poručila je ovogodišnja dobitnica Orlanda Neva Rošić.
Nagradu Orlando za glazbeno ostavrenje dobio je Hrvatski barokni ansambl iz Zagreba koji je u sklopu glazbenog programa 65. Dubrovačkih ljetnih igara nastupio s programom pod nazivom „Ljubav nježna, ljubav okrutna“.
Podsjetimo, već 23 godinu za redom pokrovitelj ove nagrade je HRT, a o njenoj dodjeli brine 5-eročlano vijeće.
Nagrade je dobitnicima uručio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.
Na samom početku okupljenima su se obratili Zoran Mihajlović predsjednik Vijeća nagrade Orlando.
– Zahvaljujem se ocjenjivačkim sudovima koji su izabrali najbolje od izvrsnih. Neki kažu da je ljepota, zavodljivost umjetnost općenito jer na nas pojedince izaziva posebne emocije, pokreće nas na razmišljanje i djelovanje, izaziva potrebe za skladom i ljepotom – nalaglasio je.
Intendant Igara Krešimir Dolenčić zahvalio se svima koji su omogućili održavanje 65. Igara.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana