Natrag
22.2.2019 21:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nagrada “Orlando” Frljiću i Les Vents Francais

26.8.2012 @ 20:59 Baldo Marunčić Kultura
21;21

Podijelite:

Oliveru Frljiću u kategoriji drame i puhački ansambl Les Vents Francais u kategoriji glazbe dobitnici su nagrade "Orlando" koju već tradicionalno po završetku Dubrovačkih ljetnih igara dodjeljuje Hrvatska radio-televizija.

Frljić je nagradu za najbolja postignuća u dramskom programu dobio za režiju "Dantonove smrti", koja je na ovogodišnjim Igrama premijerno prikazana na tvrđavi sv. Ivana u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Puhački ansambl Les Vents Francais nagradu za najbolja postignuća u glazbenom programu dobio je za koncert u atriju Kneževog dvora 12. kolovoza.

Ocjenjivački žiri za dramu odlučivao je u sastavu Željka Turčinović (predsjednica) te Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš (članovi), dok je o najboljem postihnuću u glazbenom programu odlučivao ocjenjivački žiri u sastavu Dubravko Detoni (predsjednik) te Dubravka Tomšič i Petar Obradović (članovi).

Podsjetimo, nagrada Orlando dodjeljuje se od 1976. godine, a ove godine je prvi put u povijesti dodjela održana uz izravan televizijski prijenos.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana