Kultura

Nagrada “Orlando” Frljiću i Les Vents Francais

Nagrada "Orlando" Frljiću i Les Vents Francais

Oliveru Frljiću u kategoriji drame i puhački ansambl Les Vents Francais u kategoriji glazbe dobitnici su nagrade "Orlando" koju već tradicionalno po završetku Dubrovačkih ljetnih igara dodjeljuje Hrvatska radio-televizija.

Frljić je nagradu za najbolja postignuća u dramskom programu dobio za režiju "Dantonove smrti", koja je na ovogodišnjim Igrama premijerno prikazana na tvrđavi sv. Ivana u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Puhački ansambl Les Vents Francais nagradu za najbolja postignuća u glazbenom programu dobio je za koncert u atriju Kneževog dvora 12. kolovoza.

Ocjenjivački žiri za dramu odlučivao je u sastavu Željka Turčinović (predsjednica) te Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš (članovi), dok je o najboljem postihnuću u glazbenom programu odlučivao ocjenjivački žiri u sastavu Dubravko Detoni (predsjednik) te Dubravka Tomšič i Petar Obradović (članovi).

Podsjetimo, nagrada Orlando dodjeljuje se od 1976. godine, a ove godine je prvi put u povijesti dodjela održana uz izravan televizijski prijenos.

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist