Kultura

Nagrada “Orlando” Frljiću i Les Vents Francais

Oliveru Frljiću u kategoriji drame i puhački ansambl Les Vents Francais u kategoriji glazbe dobitnici su nagrade "Orlando" koju već tradicionalno po završetku Dubrovačkih ljetnih igara dodjeljuje Hrvatska radio-televizija.

Frljić je nagradu za najbolja postignuća u dramskom programu dobio za režiju "Dantonove smrti", koja je na ovogodišnjim Igrama premijerno prikazana na tvrđavi sv. Ivana u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Puhački ansambl Les Vents Francais nagradu za najbolja postignuća u glazbenom programu dobio je za koncert u atriju Kneževog dvora 12. kolovoza.

Ocjenjivački žiri za dramu odlučivao je u sastavu Željka Turčinović (predsjednica) te Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš (članovi), dok je o najboljem postihnuću u glazbenom programu odlučivao ocjenjivački žiri u sastavu Dubravko Detoni (predsjednik) te Dubravka Tomšič i Petar Obradović (članovi).

Podsjetimo, nagrada Orlando dodjeljuje se od 1976. godine, a ove godine je prvi put u povijesti dodjela održana uz izravan televizijski prijenos.

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr