DuList IN

Nagrada “Đon Obraz” “Previševu” i “Matuševu”!

Nagrada "Đon Obraz" "Previševu" i "Matuševu"!

Župski karnevo razbio je ovogodišnje dubrovačko kišno prokletstvo maškaravanja i, ne prekidajući tradiciju predstavljanja dubrovačkoj javnosti, svoj program sa Straduna preselio u Gradsku kavanu.

U svom prepoznatljivom stilu, Župljani su bili šaroliki i vizualno atraktivni. Zombiji, Ulazak Hrvatske u EU, Euroskeptici, Dvorske lude, Piloti i stjuardese Dubrovnik Airlinesa i mnogi drugi napunili su Gradsku kavanu, a svojim tradicionalnim testamentom Župljani su uspijeli nikome ne ostati dužni.

– Kakvo je stanje u koaliciji? Sranje. Svako malo haenes ga zakukurikne esdepeu! A Kako Milanović to podnosi? K'o Splićani Kerumovu zimu!

Kačilo se u testamentu svakoga i bez milosti. Svoju porciju dobili su predsjednik Josipović, premijer Milanović i ostali članovi Vlade, ali i neki bivši vladajući.

– Što će se mijenja' u izbornom zakonodavstvu? Ukida se izborna jedinica Mirogoj, a uvodi izborna jedinica Remetinec!

U svečanom dijelu programa proglašeni su dobitnici nagrade Đon obraz za životno nedjelo, koja se dodjeljuje „istaknutim pojedincima koji se u facu rugaju narodu, a stoka sitnog zuba sve to još i masno plača“.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su „Mate Previšev“, za „šporska, pardon šporka dostignuća, zaradio je vreću eura za nogometnu izbornu farsu, a sad nosi ganz neu mercedesa, a najplaćeniji je igrač u povijesti Župe, iako nikad nije loptu ni nabio nogom“.

Drugi dobitnik je „Frane Matušev, naš vodeći frulaš“, a koji je nagradu zaslužio „za ustrajno i sustavno uzvisivanje Dubrovnika u Saboru, već godištima preplaćen za uvlačenje premijerima i premijericama“.

U posebnoj emisiji „Neđejom u tri“ gostovao je župski Željko Ker-um. Tako je Ker-um komentirao stanje u svom Splitu riječima:
– Što je to 'ijadu slom'jenih na šesto 'ijada nogu? 'Ko je slomio jednu, ima i drugu i 'odaj da'je!

– Čuvaju kamenjar da se poskoci legu! – kazao je Ker-Um komentiravši problem golfa na Srđu.

Usporedio je Ker-Um podizanje najvišeg Isusa na Marjanu s Vlahušićevim križnim putem prema Srđu.
– Is'sa ti, pa znamo mi šta svitu triba. Danas je sve biznis i šoubiznis! Šta veći Isus veća reklama, više glasača i mandata! Andro mudruje, bolje jedan veliki Is's, ricast ovako ki ja, nego dvan'es' malih – kazao je Ker-Um, a u program mu se izravno javila i seke Nevenka.

Kako je bilo na festi Župskog karnevala u Gradskoj kavani pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira Pandže.

Pročitajte još

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist