Županija

NAGLASAK NA SURADNJI Članovi Agroturizma Konavle u điru Slavonijom i Baranjom

NAGLASAK NA SURADNJI Članovi Agroturizma Konavle u điru Slavonijom i Baranjom

Članovi udruge Agorturizam Konavle proveli su protekli vikend u studijskom posjetu Slavoniji i Baranji, tijekom kojeg je poseban naglasak stavljen na suradnju s Gradom Belišćem, koji svoj godišnji gradski proračun gotovo udvostruči sredstvima iz EU fondova predviđenim za razne gospodarske investicije.

Osim toga, delegacija Agroturizma Konavle bila je u studijskom posjetu OPG-u Kulen Novosel , koji se bavi proizvodnjom suhomesnatih proizvoda te OPG-u Lehki u Gatu, koji je prepoznatljiv po proizvodnji sira, a radi se o dvama OPG-ovima koji su primjeri dobre prakse u privlačenju sredstava iz EU fondova. Također, upoznali su se i s turističkom ponudom i radom TZ-a Belišće, kao i s radom Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Predstavljajući autohtone konavoske proizvode i višegodišnju suradnju između udruge Agroturizam Konavle i Turističke zajednice grada Belišća, s ciljem spajanja Plave i Zelene Hrvatske, Vlaho Mujo je istaknuo kako vjeruje da će se suradnja razvijati i nastaviti u budućnosti na dobrobit Slavonije i Baranje te Konavala, ali i cjelokupnog ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Agroturizam Konavle je u sklopu posjete i ove godine sudjelovao i na manifestaciji Pudarina u općini Draž, koju organzira Udruga vinara i vinogradara Martinovo brdo.

Na ovaj način, osim promocije Konavala kao destinacije izvrsnosti u ruralnom turizmu, nastoji se kroz kontinuiranu suradnju pružiti podrška razvoju ruralnog turizma u čitavoj Hrvatskoj, jer on može značajno doprinijeti valorizaciji svih vrijednosti i potencijala te posljedično očuvanju života na hrvatskom ruralnom prostoru.

Domaćini članovima Agroturizma Konavle bili su predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, voditeljica Turističke zajednice Janja Čeliković te ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer, a dijelom delegacije Agroturizma Konavle bili su i zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić te potpredsjednica općinskog vijeća Lucija Miljanić Macan.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist