Grad

‘Nad Javnom garažom otvoren stečaj’

'Nad Javnom garažom otvoren stečaj'

Na konferenciji za novinare pod nazivom ”Izbori su iza nas, a Grad je uvijek s nama”, gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je danas u Maloj vijećnici  kako je nad Javnom garažom Dubrovnik; projektom javno-privatnog partnerstva oko kojeg su se zbog više stotina milijuna kuna dugovanja lomila koplja između PBZ-a kao kreditora, privatne Midia grupe te Grada Dubrovnika; pokrenut stečajni postupak.
– Grad Dubrovnik više neće biti u dužničkom ropstvu zbog pitanja Javne garaže Dubrovnik. Nad garažom je pokrenut stečajni postpupak, a početkom rujna odbijen je brzi stečajni postupak, a to znači da će u međuvremenu njome upravljati stečajni upravitelj i neće se moći pokrenuti arbitraža –  rekao je Vlahušić te dodao kako je Grad Dubrovnik zainteresiran za kupnju Javne garaže na Ilijinoj glavici no nije htio odgovoriti koji bi iznos bio prihvatljiv za gradski proračun.
Ustvrdio je kako je trenutno dugovanje Javne garaže više od 200 milijuna kuna, od čega PBZ potražuje 150 milijuna, Porezna uprava 20-ak milijuna, a Midia grupa koja je izašla iz vlasničke strukture, 40-ak milijuna kuna.
Na novinarski upit odgovorio je kako u stečajnom postupku ne postoji mogućnost da se naplata vrši preko proračunskih sredstava Grada Dubrovnika s obzirom da je Grad Dubrovnik bio jamac za tvrtku Garaža Dubrovnik koja je bila uključena u rad garaže na samom početku projekta prije desetak godina.
– Ponovno pokretanje arbitraže je jedino moguće uz aktivni pristanak PBZ-a, a predsjednik Uprave Božo Prka je stava da to nikome nije u interesu već što brža prodaja garaže kao objekta, odnosno prava koncesije u vlasništvu na 25 godina – rekao je Vlahušić.
Dubrovački gradonačelnik je ustvrdio kako ne zna hoće li na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća biti usvojen rebalans proračuna za ovu godinu, kao ni hoće li biti usvojen proračun za 2017. godinu.
– Mislim da smo bliže novim izborima bez gradonačelnika ako se ne usvoji proračun, nego s gradonačelnikom – rekao je Vlahušić aludirajući na sljedeće lokalne izbore u svibnju 2017. godine.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist