Koronavirus u Hrvatskoj

NACIONALNI STOŽER Brojke su dobre – tek je dvoje novooboljelih u Hrvatskoj

NACIONALNI STOŽER Brojke su dobre - tek je dvoje novooboljelih u Hrvatskoj

Već tri dana nemamo preminulih, na respiratoru je deset bolesnika, tek je dvoje novooboljelih.
Prošlo je 84 dana od pojave koronavirusa, te s današnjim danom imamo ukupno 2228 slučajeva.
Testiranih je 54820, ukupno 943 u posljednja 24 sata – rekao je ministar Vili Beroš na današnjoj koferenciji za medije Nacionalnog stožera.

Također je dodao i to kako je ukupno 1946 oporavljenih. Inače, konferencija za medije više neće biti u ovom obujmu, rekao je ministar Božinović. Ukupno ih je bilo 95.

Ima li u domovima dovoljno opreme i treba li se bojati posjeta u domovima? – bilo je jedno od nekoliko pitanja novinara.

– S obzirom na dobru epidemiološku situaciju ocijenili smo kako možemo opustiti mjere, da se štićenici domova mogu posjetiti i da im se mogu donositi stvari. Zasad nema nikakvih negativnih informacija s terena po tom pitanju – istaknu je Krunoslav Capak, te odgovorio i na pitanje o modificiranju školskog sustava i sustava na sveučilištima.

– Naša situacija je izuzetno povoljna, ali smo puno toga popustili i trebamo pričekati još neko vrijeme i vidjeti na koji način nam se zaražavaju novooboljeli – dodao je Capak o ukidanju zabrane rada nedjeljom.

– Svi putnici leta Frankfurt – Zagreb su bili stavljeni u samooizolaciju i svima od 105 ljudi koji su ostali u Hrvatskoj su uzeti brisevi, imamo 14 pozitivnih i 80 negativnih, Čekamo 8 rezultata iz Splita, te po jedan iz Šibenika i Bjelovara, kad dobijemo te rezultate znat ćemo za sve – istaknuo je Capak.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist