Natrag
19.4.2019 09:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Kako pravilno pristupiti žrtvi?

22.9.2016 @ 18:16 Dulist Aktualno
4;4

Podijelite:

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama svake se godine obilježava u Hrvatskoj u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.

Povodom obilježavanja ovog dana, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organiziralo je okrugli stol na temu ‘Psihološki pristup žrtvi nasilja’ koji se održao u zgradi kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Uvodno izlaganje na navedenu temu održala je profesorica psihologije Jelene Burazin iz CARITAS-ova skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u Splitu. U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici nadležnih tijela: Centra za socijalnu skrb, policije, odgojno -obrazovnih i zdravstvenih ustanova te drugih aktera koji sudjeluju u otkrivanju i suzbijanju nasilja te pružanju pomoći i zaštite osobama izloženim nasilju u obitelji na osnovi Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. U skladu s Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji 2011. – 2016., jedna od zadaća Povjerenstva za ravnopravnost spolova je senzibilizirati stručnjake i širu javnost za problematiku nasilja u obitelji. Stoga je svrha održavanja okruglog stola „Psihološki pristup žrtvi nasilja“ bila doprinijeti boljoj međuresornoj suradnji radi unaprjeđenja učinkovitosti postupanja u slučajevima nasilja u obitelji.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana