Aktualno

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Kako pravilno pristupiti žrtvi?

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA Kako pravilno pristupiti žrtvi?

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama svake se godine obilježava u Hrvatskoj u spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom općinskom sudu 22. rujna 1999. godine.

Povodom obilježavanja ovog dana, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organiziralo je okrugli stol na temu ‘Psihološki pristup žrtvi nasilja’ koji se održao u zgradi kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Uvodno izlaganje na navedenu temu održala je profesorica psihologije Jelene Burazin iz CARITAS-ova skloništa za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja u Splitu. U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici nadležnih tijela: Centra za socijalnu skrb, policije, odgojno -obrazovnih i zdravstvenih ustanova te drugih aktera koji sudjeluju u otkrivanju i suzbijanju nasilja te pružanju pomoći i zaštite osobama izloženim nasilju u obitelji na osnovi Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. U skladu s Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji 2011. – 2016., jedna od zadaća Povjerenstva za ravnopravnost spolova je senzibilizirati stručnjake i širu javnost za problematiku nasilja u obitelji. Stoga je svrha održavanja okruglog stola „Psihološki pristup žrtvi nasilja“ bila doprinijeti boljoj međuresornoj suradnji radi unaprjeđenja učinkovitosti postupanja u slučajevima nasilja u obitelji.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist