Politika

NA ZAHTJEV VIJEĆNIKA Tematska sjednica Županijske skupštine o stanju zdravstva

NA ZAHTJEV VIJEĆNIKA Tematska sjednica Županijske skupštine o stanju zdravstva

Predsjednica Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Vilma Kosović sazvala je tematsku sjednicu Skupštine koja će se održati u petak 5. travnja s početkom u 12 sati na Sveučilišnom Kampusu, a tema će biti ‘Stanje zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’.

Sjednicu je zatražila trećina oporbenih županijskih vijećnika predvođenih MOST-om. Naime, upravo je MOST-ov vijećnik Pero Jerković na prošloj sjednici Skupštine zatražio ovu tematku sjednicu. U svome zahtjevu za sazivanje sjednice vijećnici su istaknuli kako su ‘već i u prošlom sazivu skupštine DNŽ, upozoravali na jako loše materijalno i kadrovsko stanje OB Dubrovnik i Domova zdravlja u županiji’.

-Odgovor Župana i županijskih službi je uvijek bio da sve besprijekorno funkcionira. Tragičan slučaj, iz prosinca 2018. godine, smrt dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića, na najsuroviji način razotkrio je posvemašnje rasulo zdravstvenog sustava u DNŽ – izjavio je Pero Jerković. Predložilo se zatražiti očitovanje odgovornih osoba o izostanku objavljivanja zapisnika sjednica tijela zdravstvenih ustanova kojima je osnivač i/ili vlasnik DNŽ, donošenje plana poticajnih mjera za povećanje broja zdravstvenih djelatnika u ustanovama kojima je vlasnik i /ili osnivač DNŽ te Izmjene i dopune Proračuna DNŽ kojima bi se predložila dodatna sredstva za specijalizacije, putne troškove, dodatak za odvojen život, za osiguranje stanova za liječnike te izgradnju DB Metković.

Također, predloženo je organizirati i uspostaviti dežurstva obiteljskih liječnika te pedijatara liječnika domova zdravlja i koncesionara vikendom i blagdanima u dežurnim ordinacijama obiteljske medicine i pedijatrijskim ordinacijama uz još mjera kako bi i građani u svim mjestima mogli ostvariti svoje pravo na zdravstvenu zaštitu. Zaključno, predložilo se organizirati i uspostaviti rad turističkih ambulanti gdje bi se iste financirale iz sredstava boravišnih pristojbi te da se za rad timova hitne medicinske službe na autocestama zatraži financiranje od strane HZZO-a – poručili su sredinom ožujka iz MOST-a.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist