DuList IN

NA VESELJE DJEČICE U petak počinje Orlandino!

Orlandino Dječji zimski festival u Gružu

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala na klizalištu u Luci Gruž bit će u petak 25. studenoga 2016. u 18 sati otvoren Dječji zimski festival Orlandino, uz sudjelovanje učenika OŠ Ivana Gundulića i OŠ Lapad s prigodnim blagdanskim programima.

Inače, na dan otvorenja festivala, 25. studenoga otvorit će se i lunapark i klizalište u luci Gruž, a predstavit će se i ovogodišnji novitet dječjeg festivala – kućica Ivice i Marice. Ovom prilikom, od otvaranja Orlandina, koje će početi u 18 sati, pa sve do 21 sat klizalište će biti besplatno, a u lunaparku će svako dijete uz kupljeni žeton dobiti jedan gratis.

Dječji zimski festival Orlandino obiluje i programima u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, koji će uz radionice za djecu u Luži, imati i posebne blagdanske projekcije filmova.

Prirodoslovni muzej Dubrovnik pridružuje se festivalskom programu organizacijom zanimljivih i edukativnih radionica u muzeju, a za 26. studenoga najavljena je izrada fosila od glinamola i plastelina s početkom u 10 sati.

Među dječjim programima koji će uslijediti u prosincu ispred crkve sv. Vlaha posebno se ističu tradicionalna slatka zabavna i humanitarna manifestacija ‘Torta Party’ i Božićna bajka, događanja u organizaciji Turističke zajednice Grada Dubrovnika koja će sigurno razveseliti najmlađe. Posebnost Božićne bajke je u tisuću i pol poklona koji će se taj dan dijeliti djeci na Stradunu.

U Kazalištu Marina Držića održat će se završni sat radionice ‘Kolende i božićne pjesme’ koje s dubrovačkom dječicom pripremaju voditeljice Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, učeći ih tradicionalnim božićnim pjesmama ovog kraja.

Klizalište i lunapark u sklopu 3. Dubrovačkog zimskog festivala bit će otvoreni do 8. siječnja 2017. godine.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist