Aktualno

NA VELIKI ČETVRTAK Biskup Uzinić će oprati noge obitelji Franušić

NA VELIKI ČETVRTAK Biskup Uzinić će oprati noge obitelji Franušić

Na misi Večere Gospodnje u dubrovačkoj katedrali na Veliki četvrtak 18. travnja dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u obredu pranja nogu, po primjeru Isusovog pranja nogu apostolima, ove godine oprat će noge jednoj obitelji.

Obitelj kojoj će biskup Uzinić oprati noge na Veliki četvrtak je obitelj Marijane i Tomislava Franušića koja ima 13 djece, od kojih najmlađe ima 7 mjeseci. Najstarije dijete Andrea ima 24 godine i nalazi se u benediktinskom samostanu u mjestu Sant’ Angelo in Pontano u Italiji.

Podsjetimo, papa Franjo već nekoliko godina obredom pranja nogu na Veliki četvrtak skreće pozornost kršćana kao i cijele javnosti na milosrdnu Božju ljubav koja obuhvaća sve ljude uključujući i one na marginama društva. Svojim činom otvorio je mogućnost Crkvi diljem svijeta da taj obred proširi i na druge sudionike što se već događa u nekim biskupijama i župama diljem svijeta, a ovim činom tome se pridružuje i Dubrovačka biskupija, koja ovim ove godine u centar želi staviti obiteljsku zajednicu.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist