Hrvatska

Na veći angažman na poslu potiču nas plaća, bonusi, timski rad…

Na prvom mjestu liste faktora koji potiču veći angažman na poslu nalaze se plaća i bonusi.

Otkrilo je to 68 posto od 2700 ispitanika istraživanja portala MojPosao. Na drugom mjestu popisa razloga koji mogu potaknuti na kvalitetniji pristup radu, nalaze se međusobni odnosi i timski rad (13%). Odlična suradnja s kolegama stvara ugodnu klimu koja utječe na to da svaki posao ide lako, poručuju s portala ‘MojPosao’.

Kako bi svakodnevno predano radili za našeg poslodavca, zauzvrat od njega, kada je to zasluženo i opravdano, očekuju priznanje za dobar rad. Potvrđuje to i 9% ispitanika koji su kao glavni faktor većeg angažmana na poslu naveli priznanje i pohvale nadređenih. I dok dio spremno prihvaća rutinu i zaduženja koja obavlja ”zatvorenih očiju”, drugi uživaju u poslu koji ih tjera na dodatni angažman. I baš to, izazovnost radnih zadataka, otprilike 8% sudionika istraživanja navodi kao najvažniji preduvjet većeg angažmana na poslu. Pored navedenih, u anketi ponuđenih odgovora, ispitanici su kao faktore većeg angažmana i zadovoljstva, navodili i poštenje i pravednost, mogućnost napredovanja, fleksibilno radno vrijeme te mogućnost rada od kuće.

Pročitajte još

Raste minimalac za obavljanje studentskih poslova

Dulist

Hrvatske autoceste spremne za hladnije dane, podsjećaju na obveznu zimsku opremu

Dulist

U UTORAK Nema nastave u cijeloj Hrvatskoj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija