Natrag
26.3.2019 01:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na Sveučilištu u Dubrovniku upisano 314 brucoša

30.7.2015 @ 17:16 Dulist Grad

Podijelite:

Sa Sveučilišta u Dubrovniku javljaju kako je završen postupak upisa u I. godinu preddiplomskih studija za akademsku 2015./2016. godinu u I., srpanjskom roku.

Navode kako su gotovo sva mjesta za upis na preddiplomske sveučilišne studije za redovite studente popunjena. Kroz sustav Državne mature i u kategoriji starijih od 24 godine upisalo se 314 redovitih studenata.

I ove se godine nastavlja povećani interes za upis na pomorske studije – studije Nautika, Brodostrojarstvo i Pomorske tehnologije jahta i marina, u kojima nema slobodnih mjesta, a velik broj prijavljenih kandidata nije se mogao upisati. Slobodnih mjesta za redovite studente u drugom upisnom roku nije ostalo na studiju Mediji i kultura društva te na stručnom studiju Sestrinstvo gdje se svi kandidati upisuju u statusu izvanrednih studenata.

– Posebno nas veseli velik interes za novi preddiplomski sveučilišni studij Povijest Jadrana i Mediterana koji je gotovo u potpunosti popunjen u prvom upisnom roku. Povećan je interes i za upis na studij Poslovne ekonomije, smjerove IT menadžment, Marketing i Turizam – ističu.

Slobodnih mjesta za redovite studente ostalo je na studijima Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Odjela za umjetnost i restauraciju i Odjela za akvakulturu.

– Rezultati upisa u prvom roku za akademsku 2015./2016. godinu na razini su prošlogodišnjeg broja upisanih studenata. Očekujemo da će se u II. upisnom roku u cijelosti popuniti upisni kapaciteti – poručuju sa Sveučilišta.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana