Aktualno

Na Sveučilištu u Dubrovniku otvara se doktorski studij digitalne ekonomije

Sveučilište u Dubrovniku

U rujnu 2020. Sveučilište u Dubrovniku objavit će natječaj za prvi doktorski studij u Republici Hrvatskoj iz područja digitalne ekonomije.

Naime, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, pokreće poslijediplomski doktorski studij Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju, prvi doktorski studij iz područja digitalne ekonomije u Hrvatskoj. Natječaj za upis prve generacije polaznika bit će raspisan u rujnu, a izvođenje nastave započet će od 1. listopada 2020. na Sveučilištu u Dubrovniku.

Pokretanjem ovog studija Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku nastavlja razvoj obrazovnih programa u skladu s potrebama gospodarstva budućnosti. Prema procjeni Europske komisije, više od 90% poslova budućnosti bit će povezano s konceptom digitalne ekonomije. Prema nekim drugim istraživanjima, 65% današnjih srednjoškolaca u sljedećih će 20 godina raditi poslove za koje još uvijek ne postoje obrazovni programi, a 30% poslova koji će postojati u 2030. još uvijek nisu izumljeni.

„Studij će trajati tri godine, a polaznici će moći birati između pet modula: Turizam, Marketing, Menadžment, Međunarodno poslovanje i Digitalno poslovanje. Postojeći studiji poslovne ekonomije zasnovani su na tradicionalnim ekonomskim teorijama i modelima dok razumijevanje izazova s kojim se suočava gospodarstvo budućnosti zahtijeva kreiranje novog pristupa. U kreiranju predloženog studija stoga se digitalna transformacija ne shvaća samo kao jedna od odrednica poslovanja u budućnosti nego kao osnova koja će oblikovati buduće poslovne procese“, rekao je izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, član tima za izradbu elaborata doktorskog studija.

„Osobito nam je zadovoljstvo što u godini u kojoj smo uvršteni na dvije međunarodne ljestvice izvrsnosti pokrećemo i prvi doktorski studij kojemu je Sveučilište nositelj. Studij će se izvoditi na hrvatskom i na engleskom jeziku. Sveučilište u Dubrovniku već niz godina predvodnik je u procesu internacionalizacije visokog obrazovanja u Hrvatskoj i ovaj studij predstavlja daljnji korak u tom smjeru. Posebnost studija je i što se radi o zajedničkom studiju našeg Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pa će polaznici dobiti zajedničku diplomu dvaju institucija. Kao predvodnik visokog obrazovanja ekonomista u Republici Hrvatskoj, Ekonomski fakultet Zagreb unijeti će u predloženi studij svoje znanje i iskustvo u osiguravanju kvalitete nastavnog i znanstvenog procesa na poslijediplomskoj razini te će pružiti podršku u integriranju studija u postojeće europske mreže doktorskih studija rekao je rektor prof. dr. sc. Nikša Burum.

Sve informacije vezane uz studij mogu se dobiti na: ekonomija@unidu.hr i upisi@unidu.hr.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist