Grad

Na Stradunu umjesto Kraša ipak – mjenjačnica

U prostor nekadašnjeg Kraša na Stradunu ipak stiže – mjenjačnica. Treba podsjetiti kako je Krašu u ožujku istekao najam u poslovnom prostoru na Stradunu, a još krajem prosinca 2018. poduzetnik Petar Ćorluka, vlasnik bosanskohercegovačkog brenda Teta Violeta, potvrdio je DuListu kako je kupio upravo ovu zgradu. Međutim, tada još uvijek nije bio odlučio što će konkretno u njoj otvoriti, a čak je razmišljao o dovođenju ekskluzivne trgovine s poznatim modnim brendovima.

-Cilj mi je definirati i stvoriti novu vrijednost kako bi i sami Dubrovčani, ali i turisti bili zadovoljni i imali nešto što dosad nisu imali. Dubrovnik je destinacija koju zna cijeli svijet, ali ima jedan problem. Potpuno lošu ponudu. Strašno me smeta jednoobraznost ponude na Stradunu i siguran sam se tu može napraviti dobar posao – istaknuo je tada za duList ovaj uspješni hercegovački poduzetnik. Dodao je također da ne razumije zašto se upravo na Stradunu doista ne bi mogla otvoriti luksuzna trgovina s poznatim modnim brendom.

Kraš je u međuvremenu preselio u prostor u Luži, a u dubrovačkoj javnosti se tada povela rasprava o tome koji će to novi sadržaj Stradun dobiti na gotovo kultnoj poziciji ove trgovine sa slatkišima. Mnogi su sugrađani na društvenim mrežama tako krenuli s nagađanjem kako će na našoj glavnoj ulici ‘izniknuti’ još jedna suvenirnica ili pak kakav fast food. U međuvremenu je duList došao i do informacije kako bi se u tom prostoru mogla čak otvoriti mijenjačnica. Pitali smo stoga Petra Ćorluku što će konkretno otvoriti na ovoj atraktivnoj lokaciji na Stradunu, ali i hoće li Dubrovnik doista dobiti još jednu mjenjačnicu i to na takvoj poziciji u srcu povijesne jezgre.

-Ne mogu potvrditi da će se u tome prostoru otvoriti mjenjačnica. Naime, nedavno smo raspisali natječaj na koji se prijavilo jako puno tvrtki. Nismo još donijeli konačnu odluku. Ne mogu o ovome preciznije govoriti jer još uvijek razmatramo ponude. Vidjet ćemo što će u tom prostoru na Stradunu biti najpovoljnije otvoriti – rekao nam je nedavno Ćorluka.
Iako je najavio kako odluku neće donijeti tako skoro, ovih je dana ipak započelo preuređenje prostora nekadašnje trgovine slatkiša u – mjenjačnicu.

Pročitajte još

DUBROVAČKA BISKUPIJA SE JOŠ OPORAVLJA Iza Puljića ostalo 20 milijuna kuna duga

Dulist

NAPREDUJU RADOVI U tijeku sanacija rive u Rožatu

Dulist

ZATVARA SE DIO PARKIRALIŠTA Zbog radova na ex-hotelu Stadion

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija