Natrag
26.4.2019 03:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

NA STRADUNU U ponedjeljak slavimo Europski dan jezika

24.9.2016 @ 6:47 Dulist dulist IN

Podijelite:

Europski dom Dubrovnik i ove godine u okviru aktivnosti svoga informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik organizira obilježavanje Europskog dana jezikâ, 26. rujna.

Zabavno-edukativni program na Stradunu, koji se održava uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika, započinje u ponedjeljak 26. rujna u 10:30 sati ispred crkve svetoga Vlaha. U programu sudjeluju učenici osnovnih škola Lapad i Marina Držića, učenici Gimnazije Dubrovnik, Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Srednje škole Blato, studenti RIT Croatia, predstavnici albanskog, francuskog, mađarskog i španjolskog konzulata, članice i članovi Hrvatsko-ruskog društva ‘Umjetnost bez granica’, Dubrovačkog kluba stranaca, Francuske alijanse i Europskog doma Dubrovnik. Uz Adrianu Kremenjaš-Daničić, predsjednicu Europskog doma Dubrovnik, program će voditi najpoznatiji dubrovački Englez, Mark Thomas.

U isto vrijeme, na štandu ispred Sponze moći će se kupiti rabljene knjige na stranim jezicima i dobiti besplatne publikacije o Europskoj uniji i državama čiji konzulati sudjeluju u programu. Program se nastavlja navečer u 19:30 sati izvedbom dijela komedije ‘Mletački trgovac’ Williama Shakespearea u Kazalištu Bursa (na hrvatskom).

Vijeće Europe pokrenulo je obilježavanje Europskog dana jezikâ 2001. godine s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja u svim europskim državama građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana