DuList IN

NA ŠPANJOLSKOM ‘FILMSKOM PUTOVANJU’ Mladi Šipanci vratili se s dvije nagrade!

NA ŠPANJOLSKOM 'FILMSKOM PUTOVANJU' Mladi Šipanci vratili se s dvije nagrade!

Članovi Ljetne škole filma Šipan, Marin Bronzić i Karla Brajović, te članovi Audiovizualnog centra Dubrovnik Lukas Dražić i Joško Bjelopera, predvođeni voditeljem Mirom Bronzićem boravili su proteklog vikenda na međunarodnom filmskom festivalu za mlade u španjolskoj Plasenciji.

Filmašima iz AVCD-a bilo je ovo nagradno putovanje od strane Hrvatskog filmskog saveza za osvojeno prvo mjesto na dječjoj reviji filmskog stvaralaštva prošle jeseni u Rijeci, a mladi šipanski filmaši na festival su putovali jer im je u festivalsku konkurenciju ušao igrani film ‘Kipuj’ nastao u Ljetnoj školi filma Šipan 2015.

Uz mnoštvo druženja i zabave te sudjelovanja na festivalskim radionicama Šipanci su pobrali i nagradu ‘Special mention’ koja se dodjeljuje filmovima koji nisu osvojili izravnu festivalsku nagradu ali su posebno zamjećeni i pohvaljeni od strane ocjenjivačkog žirija. Isto tako, šipanski filmaši iz Španjolske su se vratili s još jednom nagradom koji su nedavno dobili za isti film i to na festivalu MICE iz Valnecije. Naime, ovaj festival ima i svoje edicije u Madridu, a upravo tamo film ‘Kipuj’ osvojio je nagradu publike.

Tijekom festivala održan je i forum filmskih festivala djece i mladih u sklopu kojeg je Miro Bronzić predstavio DUFF – Dubrovački festival filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist