Aktualno

Na Sajmu se zaposli oko 200 osoba

Na Sajmu se zaposli oko 200 osoba

Peti po redu Sajam poslova 2012. godine održat će se 8. ožujka na Sveučilištu u Dubrovniku, od 10 do 15 sati.

Sajam na kojem će se predstaviti 40-ak poslodavac, obrazovnih institucija i partnera na tržištu rada, namijenjen je nezaposlenim osobama i tražiteljima posla, poslodavcima, učenicima, studentima, maturantima te zaposlenim osobama koje žele promijeniti posao, rekao je uvodno na današnjoj konferenciji za novinare, ravnatelj dubrovačke ispostave
Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica.

Kako je istaknuto, i ove godine Sajam ima za cilj dati mogućnost nezaposlenim osobama da se izravno predstave mogućem poslodavcu, povećati zaposlenost u Županiji, omogućiti poslodavcima da predstave svoje potrebe za radnicima te da upoznaju ponudu na tržištu rada, a učenike i studente upoznati da daljnjim mogućnostima obrazovanja i mogućnostima stipendiranja.  

– Ove godine naglasak je na nezaposlenim ženama, pa ćemo organizirati Okrugli stol na temu „Žene na tržištu rada“, s obzirom da su žene u skupini nezaposlenih zastupljene 56 posto, u odnosu na 44 posto nezaposlenih muškaraca. Na taj način dat ćemo i doprinos obilježavanju Dana žena-rekao je Jasprica dodavši kako će se spomenuti okrugli stol održati u 11 sati i 15 minuta. Najavljena je i radionica za nezaposlene „Kako napisati kvalitetan životopis“,  predstavljanje studija Sveučilišta u Dubrovniku, i  računalnog programa HZZ-a „Moj izbor“. Bit će predstavljen i bilten Sajma poslova, te izbor najboljeg štanda.

Libertasove linije broj šest i sedam vozit će nezaposlene osobe besplatno u vremenu od 8 do 16 sati.  Dosadašnja iskustva su pokazala da preko Sajma poslova se prosječno zaposli oko 200 osoba, a što se tiče pak sezonskog zaposlenja, Dasen Jasprica rekao je kako je prošla 2011. bila najbolja po pitanju sezonskog zapošljavanja:
-Tada je s naše evidencije zaposleno 2.910 osoba, dok je  iz ostali županija zaposlenoizmeđu 1.100 i 1.200 osoba. U veljači ove godine 13, 5 posto veće je zaposlenje u odnosu na veljaču prošle godine. U siječnju ove godine sezonsko zapošljavanje je veće za 28 posto u odnosu na prošlu godinu. Na dobrom smo putu da sezonsko zapošljavanje bude još bolje-zaključio je Jasprica.

Pokrovitelji  sajma su Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik, Grad Ploče, Županijska gospodarska komora, Županijska obrtnička komora i Općina Konavle. 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist