Županija

NA RADOST KONAVLJANA Stravči i Vitaljini nova dječja igrališta

NA RADOST KONAVLJANA Stravči i Vitaljini nova dječja igrališta

Nakon što su obnovljena dječja igrališta u Cavtatu, Čilipima, Grudi i Pridvorju, te izgrađena nova u Dubravci i Dunavama, Općina Konavle je izgradnjom dječjih igrališta na Stravči i Vitaljini nastavila s osiguravanjem uvjeta za sigurnu dječju igru širom Konavala.

Malena djeca sa Stravče i Vitaljine će tako moći uživati u toboganima, ljuljačkama, klackalicama i ostalim spravama, a dječja igrališta su samo još jedna od mjera demografske obnove i poboljšanja uvjeta života u rubnim područjima.

Podsjetimo, već ranije Gruda je dobila sprave na igralištu ispred Doma kulture, travnatu podlogu na malonogometnom igralištu kraj OŠ Gruda, dječje igralište u Moluntu je dobilo ogradu i antistres podloge, a u centru je postavljena i konstrukcija s košem. U Mrcinama se od prošle godine može igrati košarka, a koševe su dobili i Komaji, te Močići koji su dobili i golove, dok je Duba dobila sportske mreže za golove.

Inače, dječja igrališta u Cavtatu, Pridvorju, Čilipima i Pridvorju Općina Konavle uredila je u suradnji s Ministarstvom za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku, a iz “Programa ulaganja u objekte dječjih vrtića. U njih je uloženo ukupno 1.754.995,62 kn od čega je Ministarstvo sufinanciralo 877.497,83 kn.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist