Županija

NA PRIJEMU KOD ŽUPANA Ibrica Jusić: ‘Struka me nakon 55 godina karijere konačno čula’

NA PRIJEMU KOD ŽUPANA Ibrica Jusić: 'Struka me nakon 55 godina karijere konačno čula'

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio je kantautora Ibricu Jusića, dobitnika nagrade Porin za životno djelo.

-Htjeli smo pokazati važnost ove nagrade, njezinu grandioznost. Važno je to prepoznati, vi jeste naš Ibrica iz Grada i kao takvog vas naši sugrađani uvijek gledaju, ali to priznanje je veliko i vrijedno i kao takvo treba biti naglašeno. Lijepo je kad se netko može osvrnuti i vidjeti da je ostavio svoj trag. Kad ostaviš nešto pozitivno, to je velika stvar – rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Dubrovački kantautor zahvalio je županu na svečanom prijemu istaknuvši kako mu je drago da ga je struka prepoznala nakon dugogodišnjeg stvaranja.

– Meni je drago da me struka nakon 55 godina karijere konačno čula. Počeo sam i ove godine svirati na skalinima Dominikanaca, nedavno sam imao koncert na Gradcu. Planiram tamo još 3 koncerta i 4 koncerta na skalinima. Vjerojatno ću ja za svoj gušt i mimo toga sjesti i zasvirati – rekao je Jusića te istaknuo kako ga svaki koncert u isto vrijeme iscrpi i ispuni.

-Svaki koncert izgubim po kilo i pol, to te troši i fizički i psihički, ali me i ispunja jer se bavim onim čime volim – zaključio je Jusić.

Na kraju prijema župan Dobroslavić uručio je Ibrici prigodan poklon, umjetničku sliku, djelo autora Eduarda Petrića.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist