Sport

NA PRIJEMU KOD ZAMJENICE TEPŠIĆ Dubrovački strijelci prvaci Hrvatske

NA PRIJEMU KOD ZAMJENICE TEPŠIĆ Dubrovački strijelci prvaci Hrvatske

Povodom osvajanja zlata u momčadskom dijelu državnog prvenstva u streljaštvu u letećim metama discipline skeet, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas prvake Nikšu Miloslavića, Mija Uroša i Vlaha Kovačića, u pratnji vodstva Streljačkog društva Dubrovnik.

Prijemu je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.
Zamjenica Tepšić čestitala je na iznimnom uspjehu dubrovačkih strijelaca i poželjela im još trofeja u daljnjim natjecanjima. Posebno je pohvalila rad s mladim nadama, juniorima, istaknuvši postignuti rezultat Vlaha Kovačića sa samo 18 godina. Grad Dubrovnik je partner dubrovačkim sportašima, naglasila je, te ponudila dodatnu pomoć gradske uprave.

Govoreći o financiranju dubrovačkog sporta, pročelnik Brčić istaknuo je kako sva sportska natjecanja održana u Gradu Dubrovniku višestruko vrate uloženi novac prihodom u gradskom proračunu, koji se zatim ponovno može reinvestirati u sport. Zbog toga je ova gradska uprava u proračunu za 2019. godinu predvidjela nešto više od milijun kuna za održavanje sportskih natjecanja kojima će domaćin biti Dubrovnik, rekao je Brčić.

Predsjednik Streljačkog društva Dubrovnik Teodorenko Pecotić i dopredsjednik Ivo Đivanović su zamjenici Tepšić i pročelniku Brčiću obrazložili specifičnosti ovog sporta, teškoće i izazove s kojima se suočavaju pri organizaciji i provođenju programa obuke, kao i održavanju streljane. Zahvalili su na pomoći gradske uprave oko legalizacije streljane i izvijestili kako je u tijeku postupak ishodovanja uporabne dozvole. Zbog neadekvatnog azila za napuštene životinje u neposrednoj blizini, u ovom trenutku nije moguće razvijati puni potencijal streljane kao mjesta kako za članove društva, tako i za druge građane i turiste, istaknuo je predsjednik Pecotić. Usuglašeno je kako će planirana izgradnja azila na optimalnoj lokaciji dodatno doprinijeti razvoju preduvjeta za danju popularizaciju streljaštva kao sporta,ali i turističkog proizvoda.

Dubrovački strijelci naslov prvaka države čekali su 27 godina, a dočekali su ga na prvenstvu održanom na streljani Luže u Zagrebu gdje su bili najbolji u sastavu: Nikša Miloslavić, Mijo Uroš i Vlaho Kovačić. Osim zlata u momčadskom dijelu prvenstva Streljačko društvo Dubrovnik je bogatije s državnog prvenstva za broncu iz pojedinačnog dijela, koju je osvojio Mijo Uroš zauzevši treće mjesto u finalu.

Osim na državnom prvenstvu, strijelci Dubrovnika su ove godine bili među najboljima u Kupu Hrvatske. Mijo Uroš je osvojio srebro, a Vlaho Kovačić broncu, dok su slavili u obje konkurencije na veteranskom prvenstvu Hrvatske: Mijo Uroš u konkurenciji natjecatelja od 50 godina do 60 godina, te Ivo Đivanović u konkurenciji natjecatelja starijih od 60 godina.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr