Natrag
24.4.2018 12:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

NA POZIV MORH-A Tko mora na upis u vojnu evidenciju?

8.3.2017 @ 20:39 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske pozvalo je sve muškarce, hrvatske državljane rođene 1999. godine, kao i starija godišta koji dosad nisu upisani, da se radi upisa u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Također, na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, u diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu države u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Odsjeku za poslove obrane ili opravdati preko roditelja ili članova uže obitelji.

U Dubrovniku upis u vojnu evidenciju vodit će se od 5. do 7. travnja u Područnom odsjeku za poslove obrane (Ulica dr. Ante Starčevića 2).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana