Županija

NA PLOČAMA Županija ustupila stan dubrovačkoj bolnici

NA PLOČAMA Županija ustupila stan dubrovačkoj bolnici

Na sjednici Županijske skupštine donesena je odluke kojom je Županija ustupila na korištenje stan koji ima u vlasništvu na predjelu Ploča za potrebe smještaja liječnika koji rade u OB Dubrovnik.

– Slijedom neuspjelih pokušaja prodaje, ali i slijedom rasprave o tome što je najbolja namjena za taj stan poslali smo upit bolnici jesu li zainteresirani. Oni su rekli da je to za njih dobro rješenje i da će time pokušati riješiti pitanje gostujućih liječnika i da se bolnici ustupi stan na tih pet godina. To je naš mali doprinos da bismo imali kvalitetniji zdravstveni sustav – rekao je uvodno župan.

Predsjednica Skupštine Vilma Kosović rekla je kako je ovo hvalevrijedna odluka te kako je o ovom problemu u više navrata razgovarala sa županom Dobroslavićem i gradonačelnikom Frankovićem.

– Mislim da je rješenje da se bolnici ustupi zemljište na kojem se može izgraditi zgrada kako bi mladi liječnici mogli riješiti svoje stambeno pitanje – rekla je Kosović. Točka je usvojena jednoglasno.

Na sjednici je također usvojen i Program zaštite okoliša Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje od 2018. – 2021. godine., prihvaćeno je Izvješće o provedbi programa ‘Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji’ u 2017. godini., a doneseno je i nekoliko odluka vezanih za koncesije na pomorskom dobruz te u Malostonskom zaljevu.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist