Zanimljivosti

NA PAPINU INICIJATIVU Danas se prvi put slavi nedjelja Božje riječi

Nedjelja Božje riječi prvi put će se diljem Katoličke Crkve proslaviti ove nedjelje, 26. siječnja. U dubrovačkoj katedrali Gospe Velike misno slavlje u 18 sati predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Nedjelju Božje riječi lani je ustanovio papa Franjo apostolskim pismom “Aperuit illis” odredivši da se slavi svake godine na treću nedjelju kroz godinu.

Naslov dokumenta „Aperuit illis“ dolazi od teksta iz Lukina Evanđelja „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (24, 45). Objavljen je na liturgijski spomen svetoga Jeronima, na početku 1600. obljetnice smrti glasovitog prevoditelja Biblije na latinski koji je govorio: „Ne poznavati Pisma znači ne poznavati Krista“.

Papa objašnjava kako se tom inicijativom, o kojoj je već bilo riječi već na završetku Izvanrednog jubileja milosrđa, želi odgovoriti mnogim vjernicima koji su tražili da se ustanovi Nedjelja Božje riječi.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija