Aktualno

Na OFEL konferenciji 200 znanstvenika iz 27 država

Na OFEL konferenciji 200 znanstvenika iz 27 država

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je počela znanstvena konferencija iz korporativnog upravljanja i menadžmenta OFEL 2017.

Ova vodeća regionalna konferencija održava se u Dubrovniku 7. i 8. travnja na temu ‘The Paradoxes of Leadership and Governance in the Postmodern Society’ s fokusom na položaj i ulogu lidera u postmodernoj ekonomiji.

Naglasak konferencije je na suvremenom korporativnom upravljanju, menadžmentu i vodstvu koji moraju biti orijentirani na izgradnju održive konkurentnosti, ali istodobno vodeći računa o održivom razvoju i smanjivanju nejednakosti, te interesima svih interesno-utjecajnih skupina i društva u cjelini.

Ključni govornici ovogodišnje konferencije profesorica Marianne W. Lewis, dekanica londonske Cass Business School i Marc J. Epstein eminentni profesor s Rice University, Harvard University i INSEAD-a koji su svjetski autoriteti iz područja menadžmenta i korporativnog upravljanja.

Na konferenciji će sudjelovati Darko Tipurić, predsjednik programskog odbora konferencije OFEL, Davide Ravassi s Cass Business School, Frank Bezzina, dekan sa Sveučilišta u Malti, Lilian O. Wanderley sa Sveučilišta Recipe u Brazilu, Shann Turnbull s prestižnog Instituta za upravljanje iz Australije, Dejan Kružić sa splitskog Ekonomskog fakulteta, Nebojša Stojčić sa Sveučilišta u Dubrovniku, kao i mnogi drugi stručnjaci iz Hrvatske i svijeta.

Visoki pokrovitelji OFEL konferencije su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom Pavom Barišićem. Poseban znanstveni partner konferencije je i Academy of Management, vodeća svjetska znanstvena asocijacija iz područja menadžmenta. Partner je Akademska mreža korporativnog upravljanja u jugoistočnoj Europi (SEECGAN), jedno od najutjecajnijih udruženja znanstvenika i praktičara u vođenju i upravljanju organizacijama i poduzećima jugoistočne Europe.

Na konferenciji sudjeluje 200 znanstvenika i stručnjaka iz čak 27 država svijeta. Domaćini konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja i Sveučilište u Dubrovniku.

Pročitajte još

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist