Natrag
19.4.2019 05:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na Mljetu se nasukala jahta

21.3.2012 @ 10:31 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Jahta 'Silver Snake', zastave Gibraltar, dužine 15 metara, nasukala na u večernjim satima utorka na ulazu u luku Pomenu na otoku Mljetu.

Lučka kapetanija Dubrovnik dojavu Centra 112 zaprimila je sinoć u 20.30 sati. Kako navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture na mjesto događaja plovilom MUP-a isplovio je i djelatnik kapetanije koji je s djelatnicima MUP-a obavio očevid ove pomorske nesreće.

Utvrđeno je da se jahta nasukala skoro čitavom dužinom na hrid Galicija koja se nalazi na zapadnoj strani ulaska u Pomenu. Zapovjednik jahte je hrvatski državljanin, a ostala dva člana posade su ruski državljani.

Jahta je plovila iz luke Ubli na otoku Lastovu za luku Pomenu na Mljetu. Na jahti se u tankovima goriva, koji nisu dio strukture trupa, nalazi oko 1,5 tona diesel goriva. Izvršen je alko test koji je uredan, nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora.
Vlasnik plovila će organizirati uklanjanje plovila s hridi.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana