Natrag
17.2.2019 06:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na Miljeniću odluka o izručenju Vicdan Oezerdem

18.9.2012 @ 15:02 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Županijski sud u Dubrovniku obratio se javnosti priopćenjem o slučaju izručenja turske novinarke Vicdan Oezerdem.

Navode kako je Županijski sud u Dubrovniku, (kao prvostupanjski sud), na zahtjev Republike Turske za izručenje njihove državljanke, odlučivao je o udovoljenju zakonskim pretpostavkama za izručenje zbog vođenja kaznenog postupka zbog kaznenog djela udruživanja radi činjenja kaznenog djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, koje djelo je predviđeno kao kazneno djelo i u Republici Hrvatskoj (terorizam), u kojem ju se tereti i da je sudjelovala u šesteročlanoj grupi koja se oružano sukobila sa snagama sigurnosti u kojem sukobu su poginuli jedan pripadnik snaga sigurnosti i dva člana grupe, dok je jedan pripadnik snaga sigurnosti teško ozlijeđen.

– Protiv rješenja ovog suda od 14. rujna 2012.g., kojim je utvrđeno da je udovoljeno zakonskim pretpostavkama za izručenje, dopuštena je žalba o kojoj odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske. Po pravomoćnosti sudskih odluka kojima se utvrđuje da je udovoljeno zakonskim uvjetima za izručenje stranca državi moliteljici, ministar pravosuđa Republike Hrvatske donosi odluku hoće li ili neće stranac biti izručen.

Rješenjem od 17. rujna 2012.g., pritvor je zamijenjen mjerama opreza (zabrana napuštanja boravišta u Zagrebu, obveza javljanja u policijskoj postaji u Zagrebu i privremeno oduzimanje izbjegličke putne isprave) – zaključili su sa Županijskog suda u Dubrovniku.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana