Natrag
23.3.2019 19:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

NA MEDITERANSKOM SAJMU Zašto nam je nutritivna deklaracija na hrani bitna?

16.3.2017 @ 9:12 Dulist Grad

Podijelite:

U okviru programa Mediteranskog sajma, Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore i ŽK Dubrovnik, u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, organiziraju edukaciju ‘Nutritivna deklaracija kao obvezni podatak na hrani’ danas u 15 sati u dvorani Divona 1 hotela Valamar Lacroma.

Predavanje će održati Sanja Kolarić Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprava za kvalitetu hrane i fitosanitarnu politiku Ministarstva poljoprivrede.

Smatrajući kako informiranje potrošača o sastavu hrane pomaže pri odabiru hrane, a ujedno utječe i na prehrambene navike potrošača, Europska komisija Uredbom br. 1169/2011, uvela je obvezu navođenja nutritivne deklaracije koja sadrži informacije o prisutnosti energije i određenih hranjivih tvari u hrani. Navođenje nutritivne deklaracije na hrani postalo je obvezno od 13. prosinca 2016. Međutim, da bi se izbjeglo nepotrebno opterećivanje subjekata u poslovanju s hranom, u RH nutritivna deklaracija nije obvezna na nepretpakiranoj hrani.

Cilj ove edukacije je pojasniti obaveze subjektima u poslovanju s hranom u skladu s novom Uredbom Europske komisije. Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a po završetku svi sudionici dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana