Kultura

‘NA ME POGLED TVOJ OBRATI’ Ragusavecchia opet okupila sjajne klape

Tradicionalni, devetnaesti susret klapa ‘Na me pogled tvoj obrati’ održao se na trgu u Čilipima u subotu navečer u organizaciji KUD-a ‘Vlaho Bukovac’ – klape ragusavecchia i TZ Općine Konavle.

Na prvoj večeri nastupile su klape Ragusavecchia, Čilipi, ZL Čilipi, Oštro, Cavtajke, FA Linđo, Staglin, Amfora, Munita i Sebenico. Drugu večer, u nedjelju od 20.30 sati, moći će se uživati uz klape Munita i Sebenico na ljetnoj pozornici u Cavtatu.

Podsjetimo, susret klapa ‘Na me pogled tvoj obrati’ održava se od 2000. godine. Pokrenula ga je cavtatska klapa Ragusavecchia i u relativno kratkom trajanju izrastao je u jednu od najkvalitetnijih priredbi takve vrste u Hrvatskoj, na kojeg se klape vrlo rado odazivaju kako zbog prijateljske i domaćinske atmosfere za koju se pobrinu članovi klape Ragusavecchia, tako i zbog jedinstvenog scenskog prostora i prekrasne publike, koja zna prepoznati i uživati u vrhunskoj dalmatinskoj klapskoj pjesmi.

Pokrovitelji događaja su TZ Općine Konavle, Općina Konavle te Dubrovačko-neretvanska županija.

Pročitajte još

Ruska glazba koja miriše na ljubav neba i zemlje na Igrama

Dulist

Monodrama ‘Mistero buffo’ u petak na programu Igara

Dulist

Ljubitelji jazza, Igre za vas donose pravu poslasticu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija