Aktualno

Na Lučkoj upravi ispituju se snage u SDP-u

Na Lučkoj upravi ispituju se snage u SDP-u

Iako najavljena za četvrtak, 13. rujna, sjednica Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik na kojoj će se odlučiti o novom ravnatelju odgođena je za dan kasnije, navodno kako bi svi članovi mogli biti nazočni.

Podsjetimo, Upravno vijeće odluku o raspisivanju natječaja za novog ravnatelja donijelo je 18. srpnja, a na natječaj su se javili savjetnica za komercijalno operativne poslove Lučke uprave Deša Rathman, šef službe za posebne projekte u Atlantskoj plovidbi Antun Asić te poduzetnik Roni Mladinić, inače bivši muž Deše Rathman.

Dosadašnji ravnatelj Kristijan Pavić nije se javio na natječaj, a očekuje se kako će u ustanovi ostati na mjestu pomoćnika ravnatelja. Sa svim kandidatima krajem prošlog tjedna obavljeni su razgovori u Ministarstvu pomorstva, prometa i insfrastrukture.
 
Bitka utjecajem u vrhu SDP-a
 
Vrijedi istaknuti kako se za mjesto ravnatelja zapravo vodi prava bitka utjecajem u vrhu SDP-a. Naime, s jedne strane Deša Rathman na Upravno vijeće nastoji utjecati izravno preko predsjednika Iva Josipovića, čiju je predsjedničku kampanju financijski pomogao njen otac, a navodno joj je sklona i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

S druge strane, ni Roni Mladinić ne sjedi prekriženih ruku. On na odluku Upravnog vijeća nastoji utjecati preko jedinog ministra Dubrovčanina u Vladi RH, Orsata Miljenića, čija je majka Gjeni Mladinić u srodstvu s Ronijevim ocem Emilom Mladinićem.

Premda se u prvim kuloarskim ćakulama smatrao izglednim kandidatom, Antun Asić tako je izguran na treće mjesto. Međutim, i on nastoji iskoristiti svoje veze u vladajućoj stranci, jer njegovu stranu navodno drži predsjednica dubrovačkog SDP-a Olga Muratti.

Podsjetimo, na sjednici Vlade RH sredinom ožujka ove godine izabrano je Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik u novom sazivu. U njemu tako sjede nova/stara predsjednica Nina Perko te članovi, od kojih četiri imenuje Vlada RH (smijenjeni v.d. lučkog kapetana u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik Nikola Beusan, predsjednik ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Davor Penić, te dva člana GO SDP Dubrovnik Branko Negodić i Stjepko Kordić), po jedan član iz županije (Ivan Margaretić – HSU) i grada (Andro Vlahušić – HNS) na čijem se području Lučka uprava nalazi te jedan predstavnik koncesionara (direktor Luke Dubrovnik Božidar Memed – SDP).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist