Aktualno

Na Lokrumu otvorena “Butiga prva”

Na Lokrumu otvorena "Butiga prva"

Javna ustanova „Rezervat Lokrum“ otvorila je danas u Portoču prvu svoju suvenirnicu „Butiga prva“.

– Potrudili smo se da tu budu zastupljeni suveniri obrtnika iz našeg grada – kazala je Kristina Ćurčija, pomoćnica ravnatelja za razvoj i promidžbu. Tako su u asortimanu vezanom za otok Lokrum zastupljeni klesar Biočina, proizvođač autentičnih hrvatskih suvenira Terra Marique, Fotostar iz Dubrovnika…

Drvenu konstrukciju suvenirnice izradila je i montirala tvrtka Istragarden po cijeni od 32 tisuće kuna s PDV-om. Kao iduću investiciju Ćurčija najavljuje montažnu kongresnu dvoranu na 400 kvadratnih metara s kapacitetom sto ljudi.

– Imamo sve dozvole i predali smo svu dokumentaciju za to ulaganje vrijedno 5,5 milijuna kuna. Taj projekt ćemo prijaviti za financiranje u Ministarstvu turizma u iznosu do 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava, kao i kredit HBOR-a, koji bi trebao biti povoljan jer je riječ o inovaciji, s kamatom do 2% na rok od 17 godina – kaže Ćurčija te dodaje kako će se dvorana moći otvoriti s bočne strane, čime se dobiva još dodatnog prostora.

Hortikulturno rješenje izradila je Katarina Ogresta, a cijeli projekt izvodi tvrtka Canosa. Prema izračunima, kongresna dvorana bi trebala samu sebe isplatiti.

– Nakon toga idemo na Fort Royal, gdje će se vjerojatno graditi restoran. Od Hrvatskih voda dobili smo 5,2 milijuna kuna sredstava kako bismo gore doveli vodu. Na taj način Rezervat će osigurati još jedan izvor prihoda – najavljuje Ćurčija.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist