Aktualno

NA KROVU IMA VIDIKOVAC Javni WC vrijednosti četvrt milijuna kuna

Završeni su građevinski radovi na projektu rekonstrukcije javnog sanitarnog objekta s bio pročistačem u Donjem Čelu na otoku Koločepu. Na krovu objekta uređen je vidikovac s ogradom, na koji će u sljedećih desetak dana postaviti klupa za odmor, a okoliš s pripadajućim parkom će se krajobrazno urediti.

Unutar postojećeg objekta javnog WC-a zamijenjene su instalacije vode i odvodnje, podne i zidne obloge, stolarija te sanitarni elementi i galanterija. Postavljena je nova rasvjeta i ventilacija prostora, koje su nedostajale u objektu prije rekonstrukcije, dok je odvodnja otpadnih voda riješena izgradnjom bio jame ispred samog objekta.

U sklopu rekonstrukcije, park uz sanitarni objekt krajobrazno će se urediti i oplemeniti mediteranskim i autohtonim sortama, opremiti klupama za odmor i novim rasvjetnim tijelima te urediti šljunčanim stazama. Ravna površina krova definirana je kao vidikovac s pripadajućom urbanom opremom, ogradom i klupom.

Glavni projekt obnove prizemnice smještene u neposrednoj blizini mora južno od pristaništa vodio je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika. Projekt je izradila Ida Polzer, projektantica iz ureda Polzer d.o.o., dok je radove vrijedne 408.562 kuna izvela tvrtka Blažević d.o.o. Radove hortikulturnog uređenja, vrijedne 120.734,69 kuna, u završnoj fazi projekta odradit će tvrtka Vrtlar Dubrovnik d.o.o.

Projekt je sufinanciran bespovratnim europskim sredstvima u iznosu od 250.000 kuna. Podsjetimo, sredstva su dodijeljena u ožujku 2018. u okviru Plana usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka u 2018. godini koji je provelo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije Republike Hrvatske.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Umjerena opasnost od pojave toplinskog vala!

Dulist

Gradonačelnik i župan uputili sućut obitelji Tonka Maroevića

Dulist

KARLA SENTIĆ Da je moja majka bila sa mnom 15 minuta, teško bih izgurala do kraja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija