Sport

NA KORAK DO EP Hrvatska uvjerljiva u Slovačkoj

Vaterpolo reprezentacija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo, na gostovanju je pobijedila Slovačku u Novakyma rezultatom 16:8.

Za Hrvatsku je najviše golova, njih četiri, postigao povratnik u reprezentaciju Maro Joković. Uvjerljiva pobjeda naših reprezentativaca odlična je najava za uzvratnu utakmicu koja se 1. ožujka igra na bazenu u Gružu.
– Izuzuetno sam zadovoljan konačnim rezultatom, odradili smo gotovo čitav posao oko kvalifikacija, no čeka nas još uzvrat koji je pri ovakvom reultatu olakšan. Razlika u kvaliteti između nas i Slovačke je velika, a ono što me veseli je zaista profesionalan pristup.

Dečki su bili svjesni koliko je bitna ova utakmica, a danas se vidjelo koliko nam znače Pavić i Joković. Pohvaljujem cijelu ekipu na zaista jednoj odlično odrađenoj utakmici! – izjavio je izbronik Ivica Tucak i dodao:
– Nadam se da ćemo u Dubrovniku biti u kompletnom sastavu te da iskoristimo tu utakmicu kao dobru pripremu za Grčku i Mađarsku koje nas očekuju u FINA Svjetskoj ligi!

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u večerašnjoj su kvalifikacijskoj utakmici igrali golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Ivan Buljubašić i Kristijan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist