Natrag
16.2.2019 14:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na koga se naljutio gradonačelnik?

17.7.2013 @ 14:28 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Na otvaranju velike izložbe o Stjepanu Gradiću u Kneževu dvoru mnogi su ostali začuđeni što nitko u ime Grada Dubrovnik, koji je bio pokrovitelj izložbe, nije govorio na njenom otvaranju,

premda su tamo nazočili i gradonačelnik Andro Vlahušić i njegov zamjenik akademik Nenad Vekarić.
Kako saznajemo, u protokolu je bio predviđen govor gradonačelnika Vlahušića. No, on je odbio održati ga jer se „najedio“ na sam protokol otvaranja.

– Mi smo zvali Grad Dubrovnik, a po protokolu gradonačelnik je trebao govoriti – rekla nam je kratko ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać. Iz Grada Dubrovnika pak odgovorili su sljedeće:
– Grad Dubrovnik nije vodio protokol otvaranja izložbe o Stjepanu Gradiću, već Muzeji. Svakako, smatramo kako je izložba od velikog značaja, a gradonačelnik Vlahušić i zamjenik Vekarić svojom su prisutnošću odali priznanje i pokazali poštovanje autorima izložbe i njenom sadržaju – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika.

Ostaje nejasno na koga se od sudionika otvaranja gradonačelnik toliko naljutio, jer je ipak trebao prigodnim riječima pozdraviti okupljene na središnjoj ovogodišnjoj izložbi o ocu domovine Stjepanu Gradiću.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana