Aktualno

Na koga se naljutio gradonačelnik?

Na otvaranju velike izložbe o Stjepanu Gradiću u Kneževu dvoru mnogi su ostali začuđeni što nitko u ime Grada Dubrovnik, koji je bio pokrovitelj izložbe, nije govorio na njenom otvaranju,

premda su tamo nazočili i gradonačelnik Andro Vlahušić i njegov zamjenik akademik Nenad Vekarić.
Kako saznajemo, u protokolu je bio predviđen govor gradonačelnika Vlahušića. No, on je odbio održati ga jer se „najedio“ na sam protokol otvaranja.

– Mi smo zvali Grad Dubrovnik, a po protokolu gradonačelnik je trebao govoriti – rekla nam je kratko ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać. Iz Grada Dubrovnika pak odgovorili su sljedeće:
– Grad Dubrovnik nije vodio protokol otvaranja izložbe o Stjepanu Gradiću, već Muzeji. Svakako, smatramo kako je izložba od velikog značaja, a gradonačelnik Vlahušić i zamjenik Vekarić svojom su prisutnošću odali priznanje i pokazali poštovanje autorima izložbe i njenom sadržaju – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika.

Ostaje nejasno na koga se od sudionika otvaranja gradonačelnik toliko naljutio, jer je ipak trebao prigodnim riječima pozdraviti okupljene na središnjoj ovogodišnjoj izložbi o ocu domovine Stjepanu Gradiću.
 

Pročitajte još

mIZBORI Rezultate glasovanja možete pratiti i putem mobilne aplikacije

Dulist

NOVI PROJEKT GULLIVER TRAVELA ‘SeaGULL 30’ – jedinstveni izletnički katamaran

Maria Prkut

Oglašavate se na Bookingu, a niste upisani na eVisitor? Inspektori kreću s provjerama

Dulist