Crna kronika

Na Karasovićima zapljenjeno više od 15 kilograma marihuane

MUP droga marihuana

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer, 4. veljače oko 6.45 sati, pristupio je osobni automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak, a u kojem se kao putnik nalazio 48-godišnjak, obojica državljani Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika carine uočene su preinake u podvožju automobila, zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila kada je u preinačenom dijelu prtljažnika pronađeno 20 paketa oblijepljenih ljepljivom trakom u kojima se nalazila marihuana ukupne težine 15 718 grama.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 235 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 780 tisuća kuna.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dvojica državljana Albanije su jutros uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist