Crna kronika

Na Karasovićima “pao” Albanac s 52 omota hašiša

Na Karasovićima "pao" Albanac s 52 omota hašiša

U nedjelju oko 12.15 sati policijski službenici su u suradnji s djelatnicima carine prilikom ulazne granične kontrole na Karasovićima pregledom osobnog vozila marke Mercedes talijanskih nacionalnih oznaka ispod tapicirunga na suvozačevoj strani vozila uočili više paketića omotanih ljepivom trakom u kojima se nalazila droga za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da se radi o hašišu.

26-godišnji državljanin Albanije koji je upravljao vozilom je uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje.
 
Na temelju naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga vozila kojom prilikom je pronađeno 52 paketa u kojima se nalazila opojna droga hašiš ukupne težine 21 kilogram i 208 grama.
 
Vrijednost zapljenjenog hašiša  u uličnoj preprodaji dosegla bi iznos od oko dva milijuna kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, 26-godišnji albanski državljanin je danas, 27.kolovoza, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
Također, tijekom proteklog vikenda, policijski službenici su na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirali sedam hrvatskih i devet stranih državljana koji su posjedovali manje količine nedozvoljenih opojnih sredstava.
 
Tom prilikom je pronađeno 8,7 grama marihuane, 1,2 grama hašiša, 0,6 grama speeda, 0,5 grama kokaina, te 228 tableta s liste opojnih droga. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju počinitelji su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu zbog nedozvoljenog posjedovanja opojnih sredstava.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist