Hrvatska

NA JADRANU JAK VJETAR Već ovog ponedjeljka kreće pad temperatura

NA JADRANU JAK VJETAR Već ovog ponedjeljka kreće pad temperatura

Kad već mnogima neće sljedećih dana, vrijeme je, srećom, još ‘poslužilo’ u nedjelju navečer i omogućilo dirljivu atmosferu u mnogim hrvatskim mjestima. No, početkom novoga tjedna neće biti tako gotovo posvuda suho, sa slabim vjetrom i temperaturom između 10 i 14 °C. Slijede nam opet hladniji dani – ističe se u vremenskoj prognosi koju donosi HRT.

Već ovog ponedjeljka poslijepodne će u većini unutrašnjosti temperatura zraka biti niža od nedjeljne i za više od 10 °C, a još veće će nevolje mnogima prouzročiti temperaturni “minusi” – u ponedjeljak uglavnom u gorju, od utorka do petka ujutro u većini unutrašnjosti. Stoga Marko Vučetić, dipl. ing., iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a savjetuje, među ostalima: “zaštitite biljke osjetljive na hladnoću, zatvorite staklenike i plastenike te osigurajte dogrijavanje, prekrijte povrtnice na otvorenome”…, ističu iz HRT-a.

Osjećaj hladnoće, a i ograničenja u prometu, posebice na Jadranu, stvarat će i vjetar – u kopnenom području sjeverni i sjeveroistočni, gdjekad i jak, pa i s olujnim udarima, a na Jadranu uglavnom još jača bura, osobito podno Velebita na udare i orkanska.

I dok su pad temperature i vjetar sigurni, oborina je, po običaju, prijeporna. No, vrlo je velika vjerojatnost da će je u većini krajeva povremeno biti u ponedjeljak, mjestimice i u utorak, na jugu još i u srijedu, i to uglavnom u malim količinama. Na Jadranu i u početku na kopnu kiša, prema kraju ponedjeljka i osobito u utorak ponegdje i snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti, nego i na sjevernom Jadranu.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist