Kultura

Na Igrama večeras Cantus ansambl

Na Igrama večeras Cantus ansambl

Zagrebački Cantus ansambl pod ravnanjem Berislava Šipuša i uz sopranistice Tamaru Franetović Felbinger i Lidiju Horvat, mezzosopranisticu Ivanu Srbljan te basa Ivicu Trubića, nastupit će u sklopu glazbenog programa 64. Igara večeras u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Cantus ansambl utemeljen je 2001. godine u sklopu Muzičkog biennalea Zagreb kao prvi ansambl u Hrvatskoj specijaliziran za izvedbu širokog raspona suvremene glazbe, a iako danas uza nj djeluje nekoliko sličnih ansambala, Cantus je zadržao svoju ulogu predvodnika i najaktivnijeg protagonista novoglazbene scene te su uvijek rado viđeni gosti Dubrovačkih ljetnih igara. Umjetnički voditelj, skladatelj, dirigent i pedagog Berislav Šipuš, Cantus ansambl vodi od njegova utemeljenja.

Živopisne „Avanture“ i „Nove avanture“ Györgyja Ligetija koje će biti izvedene u Dvoru predstavljaju zabavan pokušaj stvaranja mini opere bez libreta, scene, kostima i radnje, a naizgled i bez smisla. Nastale u doba najtvrđe avangarde, one na duhovit način pokušavaju uspostaviti iskonsku vezu između zvuka ljudskog glasa i zvuka muzičkog instrumenta. Ovom kakofonskom djelu, bit će suprotstavljena Webernova verzija „4. simfonije“ Gustava Mahlera u drugom dijelu koncerta.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama www.dubrovnik-festival.hr te u prodajnim uredima Igara u Festivalskoj palači i na Stradunu te na ulazu dva sata prije početka koncerta.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist