Natrag
24.4.2019 12:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Na graničnim prijelazima velike zapljene droga

7.2.2013 @ 10:37 Dulist Crna kronika
6;6

Podijelite:

Dvije velike zapljene opojnih droga evidentirane su tijekom protekla dva dana na međunarodnim cestovnim graničnim prijelazima Karasovići i Gabela polje.

Dosad rekordna zapljena tableta, njih 21 914 komada, dogodila se na Karasovićima, dok je u Gabelja polju obavljena zapljena više od 21 kilograma marihuane. Osim njih, na Metkoviću je zapljenjeno oko 50 grama marihuane.

Osobno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak,  5. veljače je zaustavljeno tijekom granične kontrole od strane policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika Carinske ispostave Karasovići. U tapicirungu krova uočena je manja količina tableta „Apaurin“ i „Bensedin“, koje sadrže aktivnu tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga vozila kojom prilikom je u tapicirungu krova i sjedala pronađeno 1460 blistera s ukupno 21 914 spomenutih tableta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 50-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.
Nakon tog. 6. veljače u Gabela polju, prilikom ulaska u republiku Hrvatsku, spriječen je pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupne težine 21 379 g skrivenih u automobilu albanskih nacionalnih oznaka.

Marihuana je pronađena skrivena u podvožju vozila, kojim je upravljao 44-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 34-godišnjak, obojica državljani Albanije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

S ovom zapljenom povezuje se i 39-godišnji državljanin Albanije, koji je upravljao drugim automobilom, također albanskih nacionalnih oznaka, a koji je uhićen na istom graničnom prijelazu zbog sumnje u pomaganje prethodno spomenutim albanskim državljanima.  
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, trojica državljana Albanije su predana pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pedeset grama marihuane pronađeno je kod 38-godišnjaka prilikom granične kontrole na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana