Crna kronika

Na graničnim prijelazima velike zapljene droga

Na graničnim prijelazima velike zapljene droga

Dvije velike zapljene opojnih droga evidentirane su tijekom protekla dva dana na međunarodnim cestovnim graničnim prijelazima Karasovići i Gabela polje.

Dosad rekordna zapljena tableta, njih 21 914 komada, dogodila se na Karasovićima, dok je u Gabelja polju obavljena zapljena više od 21 kilograma marihuane. Osim njih, na Metkoviću je zapljenjeno oko 50 grama marihuane.

Osobno vozilo crnogorskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak,  5. veljače je zaustavljeno tijekom granične kontrole od strane policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika Carinske ispostave Karasovići. U tapicirungu krova uočena je manja količina tableta „Apaurin“ i „Bensedin“, koje sadrže aktivnu tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga vozila kojom prilikom je u tapicirungu krova i sjedala pronađeno 1460 blistera s ukupno 21 914 spomenutih tableta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 50-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.
Nakon tog. 6. veljače u Gabela polju, prilikom ulaska u republiku Hrvatsku, spriječen je pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupne težine 21 379 g skrivenih u automobilu albanskih nacionalnih oznaka.

Marihuana je pronađena skrivena u podvožju vozila, kojim je upravljao 44-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 34-godišnjak, obojica državljani Albanije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga, obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

S ovom zapljenom povezuje se i 39-godišnji državljanin Albanije, koji je upravljao drugim automobilom, također albanskih nacionalnih oznaka, a koji je uhićen na istom graničnom prijelazu zbog sumnje u pomaganje prethodno spomenutim albanskim državljanima.  
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, trojica državljana Albanije su predana pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pedeset grama marihuane pronađeno je kod 38-godišnjaka prilikom granične kontrole na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Metković. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist