Politika

‘Na Grabovicu se iz Luke odlaže kikiriki u odnosu na hotele i apartmane’

'Na Grabovicu se iz Luke odlaže kikiriki u odnosu na hotele i apartmane'

Vijećnik Nikša Selmani osvrnuo se na odlaganje otpada s kruzera na Grabovici o čemu smo nedavno svjedočili ratu priopćenjima između Željka Raguža, liste Srđ je Grad i Mara Kristća.

Selmani je tražio u pisanom obliku odgovor na pitanje koliko je smeća Čistoća preuzela i odložila na Grabovicu na temelju ugovora s Lukom Dubrovnik te o kolikom se povećanju radi u odnosu na prošlu godinu. Spomenuo je i kako se poslovni dobitak prikazuje na uštrb zdravlja građana.

-Kako nitko nikad nije razmišljao da smeće proizvode i hoteli, možda i Zračna luka pa koliko toga smeća završi na Grabovici. Osnovno zbrinjavanje otpada se oporabljuje i dalje se koristi i ne završava na Grabovici, a Luka Dubrovnik na tome zarađuje kao i ostale luke – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodavši kako količine otpada koje s kruzera završe na Grabovici nisu ništa veće ni manje nego količine hotelskih kuća i ostalih gospodarskih subjekata.

-Svi u Luci vide zlatnu koku i bitno je da ostane u čvrstom vlasništvu Grada. I dalje se luku želi prodati za judine škude i to nećemo dozvoliti. Drago mi je što je Željko Raguž opravdao povjerenje. Ne trebate pokušavati izvrtati činjenice i reći da je naštetio građanima. Ta količina smeća je kikiriki u odnosu na hotelske kuće i apartmane – odgovorio mu je Franković.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist